Ilustrațiile mele (II) – Iunivers

Desenele de aici nu țin de un basm sau de o carte anume. Dar, desigur, ele provin dintr-o pânză freatică de idei, personaje, povești.

This slideshow requires JavaScript.

 

Primele două versiuni de mai sus, de pildă, vin dintr-un cocon de stare dadaistă. Am numit acest desen „Pălărie în formă de Tristan Tzara din pantoful căruia picură sânge în decolteul fetei de pension”.

 

Basm rusesc – la asta mă visam când am făcut a doua serie din ilustrațiile din slideshow (cea cu femeia pasăre-sirenă). De fapt, ceva între un basm rusesc și Isarlâc. Nu vi s-a întâmplat să vă imaginați că în Isarlâc acoperișurile caselor erau făcute din acadea?

(P.S. Mă amuză felul în care pot fi citite aceste rânduri sub lentila evenimentelor din ultima săptămână. Vă asigur că nu e o alegorie sau vreo aluzie încriptată la politică… Și să sperăm că nu e nici o profeție involuntară…)

 

Pentru a treia serie din slideshow: Maternitate și pomii-femeie. Curând după ce am desenat asta, am citit „Femei fără bărbați”, de Shahrnush Parsipur, unde o femeie decide să se transforme în pom. (Poate o să scriu despre această carte le rubrica Primăvară, vară, toamnă, iarnă și iar primăvară.) Radarul intuiției mele simte când o anumită carte urmează să pătrundă în scenă.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s